08/09/2022

Збірні вантажоперевезення: що про них треба знати

повернутися до списку статей →

Оптимізувати й здешевити перевезення товарів доволі просто: на відмінно розв’язують задачу збірні вантажоперевезення. Це комплектація і доставлення вантажів кількох власників для декількох одержувачів одним транспортним засобом. Такий сервіс використовують логістичні компанії, великий та дрібний бізнес, приватні особи. Послуги надають спеціалізовані транспортні компанії.

Як працюють збірні вантажоперевезення

Відправна точка у схемі – консолідаційні склади. Саме сюди власники доставляють продукцію, на перевезення якої подали заявку. Тут відбувається її класифікація, пакування, маркування, сортування, а також оформлення належних документів.

Транспортний засіб максимально заповнюють партіями товарів різних вантажовласників. Розумне використання площі дозволяє зробити послуги на збірні вантажоперевезення доступними за ціною. Оплату здійснюють у різні способи: за вантажне місце, обсяг або вагу, все залежить від політики компанії.

Для розвезення використовують усілякі види транспорту: автомобільний, залізничний, водний, авіаційний. Причому на автодоставлення припадає левова частка виконання замовлень.

Як працюють збірні вантажоперевезення

Види збірних вантажів

До заповнення транспортного засобу є свої вимоги. Його слід не тільки раціонально наповнити, а для початку класифікувати товари за групами.

І всі ці групи об’єднують з урахуванням особливостей кожної. Наприклад, важкі товари не можна комбінувати з технікою, електронікою, ламкими речами. Одяг несумісний із рідинами, а харчові продукти – з побутовою хімією.

Партію з товарами формують кількома шляхами: палетування (вміст укладають на піддони), зв’язування в єдине ціле, контейнеризації (пакування укладають в один контейнер).

Збірний вантаж класифікується за вагою: легкий – до 80 кг, звичайний – до 500 кг, великоваговий – від 500 кг. Але загальний показник не має перевищувати вантажності транспортного засобу.

Які є переваги у послуги

У чому ж вигода послуги з перевезення консолідованих багажів? По-перше, це економія: не потрібно заради однієї коробки шукати окремий транспортний засіб і переплачувати за його послуги. По-друге, зручність транспортування: партію за єдиним маршрутом досить оперативно довозять до точки доставлення. Тут відбувається її розформування і розподіл замовлень між адресатами.

Які є переваги у послуги

Перевезення між країнами

Розвозять вантажі у такий спосіб не лише в межаах однієї країни. Міжнародне доставлення збірних вантажів також має чималий попит, особливо, в епоху онлайн-купівель. У нього своя специфіка, і передусім передбачено митне очищення. Причому відбувається оформлення не всього вантажу загалом, а кожної партії товарів у його складі. І залежно від коду ТН ЗЕД оплачується мито та інші обов’язкові платежі.

За такого виду перевезень увесь вантаж застрахований. Як і організація перевезень збірних вантажів, страхування, юридичний супровід, контроль лягає на плечі компанії, яка займається цим видом діяльності. Також вона бере на себе відповідальність за ризики.

Чого не можна перевозити в комплексі

Існує низка товарів, які не перевозять у складі консолідованих вантажів. Насамперед це вибухові та легкозаймисті речовини. До списку також належать швидкопсувні продукти, акцизні товари, надмірно габаритний багаж.

Такі товари, а також небезпечні вантажі, підлягають окремому перевезенню, з усім дотриманням вимог щодо класу небезпеки. Для них підбирають транспорт з тими технічними характеристиками, які б могли забезпечити доставлення як слід.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!