26/07/2021

Заспамленість тексту: дотримуємося міри

повернутися до списку статей →

Пошукові системи стали піклуватися про користувача. Якщо раніше SEO-тексти для просування досить було наповнити донезмоги ключовими словами й не думати про те, чи читається написане, то сьогодні акцент саме на читабельності. Але оскільки контент розрахований на просування, міри в ключових словах усе ж слід дотриматися. Тому заспамленість тексту – той показник, за яким доводиться стежити: перевищивши норму, легко потрапити у «немилість» пошукової системи та опинитися на задвірках видачі.

Замовити послугу з написання SEO-текстів завжди можете у компанії Fractus. Це тексти, написані не тільки для машин, а насамперед для людей. Вони допоможуть у залученні трафіку й продажу товарів та послуг.

Заспамленість тексту: особливості

Індексація сайту в пошукових системах відбувається за релевантністю – ступенем відповідності запитам, які користувачі в пошуку тієї чи іншої інформації вводять у рядок. Ці запити і є ключові слова. Чим вищий їхній відсоток в тексті, тим вищий показник спаму, і він заважає читанню. Наприклад, статтю, де в кожному реченні фраза «купити телефон Київ» або «замовити просування сайту Україна» ніхто не подужає дочитати.

Заспамленість тексту: особливості

Що таке заспамленість тексту? Це повтор ключових слів у матеріалі. Їхній надлишок – так званий переспам. Саме за це пошуковики банять сервіс. Але занадто низька «нудота» теж неприпустима: вона загрожує нерелевантністю запитів, тож ресурсу нізащо не потрапити в ТОП.

Де перевірити контент на рівень спаму

Для дослідження підійде практично будь-який сервіс-антиплагіат, наприклад:

  1. Text.ru. Показує заспамленість у процентному співвідношенні, і прийнятна цифра – від 30 до 60%. Однак наближаючись до верхньої позначки, текст стає менш читабельним.
  2. Advego. Рівень спаму тут називається нудота тексту. Розрізняють два види:
  • академічна. Частка ключових слів від загальної кількості слів. Норма – до 9%;
  • класична. Корінь квадратний, який обчислюють від усього обсягу найчастіше вживаного слова. Показник – не вище 7%.

У сервісі можна не тільки перевірити текст на заспамленість, а й подивитися семантичне ядро та кількість використання окремих слів, починаючи з того, яке найчастіше вживається.

Де перевірити контент на рівень спаму

 

Як вирівняти показники

Припустімо, сервіси показали переспам. Що ж робити? Існує декілька варіантів, як вчинити:

  1. Дописати текст. Додати в матеріал ще декілька сотень знаків, але вже без ключових слів. Проте інформація має бути корисною.
  2. Підібрати синоніми. Якщо затверджена кількість знаків і розширювати текст не можна, цей метод врятує. Ключовики з ТЗ слід залишити, інші замінити синонімами. Та й текст стане більш насиченим.
  3. Відредагувати. Варто переглянути неінформативні речення, які містять ключові слова або фрази (але не ті, які диктує ТЗ), замістити ключовики займенниками (проте пам’ятати про водність тексту, бо вони її якраз додають), перефразувати складні речення.

Переваги співпраці з Fractus

Якщо потрібен якісний контент для Вашого ресурсу, замовити його в рамках просування можете у Fractus.

Ваше завдання виконаємо комплексно, причому декілька фахівців: SEO-оптимізатор, райтер, редактор. Текст напишемо по ТЗ, обов’язково перевіримо заспамленість у антиплагіаті (як і решту показників оцінювання SEO-текстів), якщо необхідно – відредагуємо.

Ми працюємо чітко та злагоджено, за договором, у зазначені терміни й за прийнятною вартістю. На всіх етапах забезпечуємо підтримку. Давайте ж співпрацювати! З Вас – замовлення, з нас – виконання. І Ви отримаєте ресурс, який потрапить на перші позиції пошуку.

Переваги співпраці з Fractus

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!