01/12/2022

UI/UX дизайн: інтерфейси для людей

повернутися до списку статей →

UI/UX – це перспективний напрям у вебдизайні, який спрямований на розробку і створення красивих, зручних інтерфейсів. UI/UX дизайн затребуваний під час створення оформлення будь-якого ресурсу. У поняттях UI і UX дизайн часто плутаються навіть самі дизайнери, який термін, що означає. Насправді ці два напрями відрізняються один від одного фундаментально, хоча мають багато чого спільного. Давайте нарешті розберемося, що кожен із них означає.

UI/UX дизайн

UI-дизайн

UI (User Interface) – це розвиток і робота над візуальним оформленням сайту, сервісу, додатка. Основне завдання UI-дизайну – створити красивий і зручний інтерфейс. До речі, остання характеристика найважливіша. Оформлення інтерфейсу, створене за усіма канонами UI-дизайну, допомагає користувачеві швидко розібратися з тим, яку функцію які іконки, кнопки виконують, що за чим йде. Саме від UI-оформлення залежить, чи продовжить юзер користуватися додатком або закриє його через пару хвилин.

Особливості:

  • використовують тільки під час створення цифрових продуктів;
  • фокус на вироби, з якими безпосередньо взаємодіє користувач;
  • створення ідеального поєднання форми, кольору, шрифту, анімації;
  • продукт, який повністю задовольняє естетичні запити.

UI-фахівець робить візуалізацію робочого прототипу шрифтів, іконок, кнопок, форм для заповнення, інших компонентів, які вдало доповнюють гармонійно працюючий інтерфейс.

UX-дизайн

UX (User Experience) – досвід користувача, який він отримує, контактуючи з цифровим продуктом. UX відповідає за архітектуру, логіку ресурсу, емоції, які він викликає у користувачів. Чим простіший і зрозуміліший інтерфейс сайту/додатка, тим легше користувачу зробити певну дію. Наприклад, якщо юзер захоче купити якусь річ, але не зможе за лічені секунди знайти кнопку “Увійти/Реєстрація”, то він просто перемкнеться на інший сайт, де навігація простіша.

UX-дизайн розроблюють на основі переваг і очікувань цільової аудиторії. Оскільки враження від користування цифровим продуктом часто суперечливі, абстрактні, створити продукт зі зручним і водночас простим дизайном можна тільки через вивчення звичок, прототипів поведінки юзерів, аналізу і тестування.

Основа UX-дизайну – абстрактна інформація: таблиці, схеми, дані, на базі яких проводиться аналіз і проєктуватися інтерфейс сайту або додатка. Зі свого боку UI – це підсумковий результат над дизайном, який згодом побачить користувач. Він заснований на базі UX, тому обидва ці напрями вебдизайну тісно взаємопов’язані.

UX-дизайн

UI/UX дизайн: розробка в компанії Fractus

Розробка UI/UX дизайну сайту, додатка – це завжди складний процес, що вимагає певних знань і навичок. Урахувати всі нюанси візуальної частини цифрового продукту, його використання, навігацію елементів інтерфейсу можуть тільки справжні професіонали своєї справи. Команда досвідчених дизайнерів Fractus готова допомогти Вам у цьому нелегкому завданні. У своїй роботі ми використовуємо тільки передові методології, сучасні тенденції.

Дизайн UI/UX – це важливий крок під час створення будь-якого цифрового продукту, тому робимо все так, щоб Ваші клієнти були в справжньому захваті від використання додатка/сайту/сервісу. Ми створюємо нові проєкти, спираючись на результати поведінки користувача і створюємо UI/UX-дизайн, не лише естетично привабливим, а й простим і дуже зручним у використанні. Результат – гарантоване збільшення Вашого прибутку. Замовити UI/UX дизайн можна в компанії Fractus! Телефонуйте!

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!