14/11/2022

Структурування сайту: як догодити і користувачам, і пошуковикам

повернутися до списку статей →

Користувач приходить на сайт у пошуку інформації або товару, а зовсім не для блукання, наче в лабіринті. Вдала структура ресурсу – запорука того, що юзер швидко зорієнтується та знайде потрібне, а пошуковики прискорять індексацію. Тому правильне структурування сайту важливіше, ніж здається.

Звернувшись у Fractus, Ви отримаєте ресурс з оптимально зручною, логічною та зрозумілою структурою.

Структурування сайту: особливості

Що ж таке структура ресурсу? Впорядковане розташування його сторінок, зв’язаних між собою в логічну схему. Відповідно структурування – робота над її створенням. Завдання – зробити якомога простішим шлях споживача до сторінок, на яких він шукає потрібну інформацію або товар. Оптимальне розташування інформації – у трьох кліках від користувача.

Структурування сайту: особливості

Типи схем

  • Деревоподібна. Зручна, логічна, універсальна структура. І найбільш популярна. В її основі – розгалуження на категорії та підкатегорії. Замовити структурування сайту у такий ось спосіб прагнуть інтернет-магазини, сайти-каталоги, інформаційні ресурси.
  • Лінійна. Найбільш проста композиція: сторінки послідовні, маршрут прокладений ланцюжком через них від головної до кінцевої. Сайт-портфоліо, вебпрезентація, електронна візитка найчастіше використовують саме цю схему.
  • Блокова. Сторінки рівнозначні, кожна посилається на кілька інших, над ними головує основна сторінка. Використовують сайти, створені під конкретний продукт, в якому кожен окремий блок – це окрема характеристика. Однак з огляду на специфіку ця структура сайту зустрічається досить нечасто.

Переваги правильної структури

  1. Дозволяє споживачеві просто і зрозуміло взаємодіяти з сайтом, не плутатися, знайти необхідне. Позитивно позначається на поведінковому досвіді (часу перебування на сторінці, глибині відвідування тощо) й підвищенні продажів.
  2. Прискорює індексацію сторінок. Чим простіший маршрут для пошукових роботів, тим швидше вони обходять усі сторінки ресурсу. Ретельно пропрацьована структура сайту це забезпечить, і у видачі сайт може з легкістю опинитися вже назавтра після запуску.
  3. Розподілена за пріоритетом семантика також позитивно позначається на просуванні ресурсу.
  4. Підвищує ранжування за більшою кількістю ключових слів – дає більше органічного трафіку.
  5. Запобігає технічним помилкам на зразок дублів або пустих сторінок.

Переваги правильної структури

Як створити вдалу систему

Аналіз структури сайту – ось із чого слід починати. Ідеї ​​можна почерпнути у конкурентів: для цього слід переглянути сторінки з ТОП видачі, бо саме у них структура, близька до ідеальної.

Далі варто зібрати та згрупувати семантичне ядро. Сформовані ключові запити в результаті підкажуть, які саме категорії потрібно впроваджувати.

І тільки після цього слід ретельно пропрацювати схему для сайту. Звичайно, спираючись на ключовики, особливості топових ресурсів та бачення розробника.

У чому перевага замовлення у Fractus

Грамотно створений сайт – запорука успішної комунікації бізнесу зі споживачем. І створення структури сайту – не те, чим можна знехтувати. Тому звернувшись до нас, можете бути впевнені в сумлінному результаті роботи. У нас є фахівці з досвідом і знаннями, технічне та програмне забезпечення.

Ми ретельно проаналізуємо конкурентів, зберемо семантичне ядро, опрацюємо схему, протестуємо результат. Словом, роботу не доведеться переробляти, а Вам не доведеться платити двічі. Звертайтеся! І ми створимо сайт зі структурою, зручною і для користувача, і для пошукових машин.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!