07/06/2021

Розробка вебсайту: мета виправдає засоби

повернутися до списку статей →

Наявність інтернет-порталу для бізнесу не просто примха, а необхідність. Новинний сайт, вебкаталог, лендинг, інтернет-магазин – видів існує чимало, і залежать вони від цілей. Розробка вебсайту не той випадок, де можна обійтися власними силами, адже передбачає цілу низку заходів. Звертатися слід до компанії Fractus. У такому разі Ви отримаєте ресурс, який не тільки відповідає цілям бізнесу, а й, що важливо, – працює.

Розробка вебсайту: як вона відбувається

Робота зі створення будь-якого сайту доволі масштабна. Вона передбачає декілька етапів.

Розробка вебсайту: як вона відбувається

Планування

Як і будь-яка справа, вебстворення сайтів вимагає плану. Ця стадія складається із таких заходів, як-от:

  • Аналітика. Насамперед відбувається дослідження галузі діяльності компанії, визначення цільової аудиторії майбутнього сайту, аналіз конкурентів.
  • Стратегія. На цьому етапі слід з’ясувати, для чого ж саме потрібен сайт. Це можуть бути продажі, збір лідів, інформування про діяльність компанії, робота на репутацію, презентація продукту. Мета визначить, який вид сайту буде створено та його концепцію.
  • Створення ТЗ. У ньому описані всі вимоги до майбутнього порталу: від структури та функціоналу до технічних можливостей. Точність, недвозначність, детальність забезпечать якісну роботу.

Робота над сайтом

На основі ТЗ вже відбувається поетапна розробка вебсайту Україна. Наступні кроки такі:

  • Проєктування прототипу. Це фундамент. Визначають логічну структуру ресурсу, схематично зображують усі складові. Саме зараз важливо продумати зручність навігації та функціональну частину.
  • Створення макета дизайну. На основі прототипу відбувається розробка індивідуального дизайну. Обов’язково – з урахуванням фірмового стилю компанії.
  • Верстка. За неї беруться вже після затвердження макету. Це переклад промальованого макета в HTML та CSS-код. І розробка вебсайту в Черкасах передбачає такі вимоги до верстки: валідність (відсутність семантичних помилок, які б призвели до проблем з просуванням) і кросбраузерність (однакове відображення у всіх браузерах).
  • Програмування. Відбувається об’єднання зверстаного ресурсу з елементами функціоналу – інтеграція HTML шаблону в систему управління (зазвичай WordPress, OpenCart, 1С-Бітрікс, Joomla чи унікальна). Від правильності цього кроку залежить зручність адміністрування.
  • Наповнення. На сайт «заливають» текстовий, фото і відео, графічний контент. Здійснюють також внутрішню оптимізацію сторінок.
  • Тестування. Створення вебсайту закінчується підбиттям підсумків: виконану роботу слід перевірити. Зокрема і на предмет зручності та повноцінності функціонування ресурсу. Перевіряють, чи коректно працює адмінпанель для керування текстовою та графічною інформацією, чи немає битих посилань, чи бездоганно показана інформація тощо.
  • Вибір доменного імені, розміщення на хостингу. Хоча якщо замовити вебсайт, роботу можна почати й з цього пункту.

Робота над сайтом

Додаткові послуги

Крім послуги створення сайту, замовник може отримати низку додаткових:

Де ж замовити розробку вебресурсу?

Ви можете замовити виготовлення сайту вже зараз в компанії Fractus. Причому для будь-яких цілей. Для такої роботи потрібна ціла команда досвідчених фахівців, і вона у нас є. Як і вигідні умови співпраці, і низка додаткових послуг для просування інтернет-платформи. Замовляйте вебсайт під ключ, і Ви отримаєте повноцінний ресурс, з яким Ваш бізнес буде успішним!

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!