17/06/2021

Рерайтинг: як і навіщо переписувати тексти?

повернутися до списку статей →

Коли існує необхідність у наповненні сайту, але немає часу або коштів на більш пропрацьовані матеріали – копірайтинг або експертні статті, виручає рерайт. Це найпростіші унікальні тексти, які трапляються в мережі (rewrite, «переписувати»). Процес їхнього створення – рерайтинг, переписування вихідних текстів на кшталт шкільного переказу.

До галузі діяльності компанії Fractus, окрім іншого, належить рерайтинг, тому замовити послугу можете хоч зараз. Ми професійно напишемо тексти для будь-якого сайту.

Рерайтинг

Рерайтинг та копірайтинг: у чому різниця

Отже, визначилися, що рерайт – готовий текст, а рерайтинг – процес його підготовки. Але на слуху є співзвучні терміни – копірайт і копірайтинг. У чому особливості? Рерайтинг – простіша робота, часто з одним, іноді двома-трьома джерелами. Копірайтинг же передбачає креативне глибоке опрацювання теми з вивченням десятків джерел, іноді з описом досвіду автора щодо теми, наявністю оригінальної інформації, наданої замовником. Що ж стосується копірайту, який багато хто вважає результатом копірайтингу, то таким терміном позначають знак охорони авторських прав.

Основні види рерайтингу

Виокремлюють два типи рерайтингу:

  • Поверхневий. За основу беруть один текст, який дещо видозмінюють, зберігаючи структуру. Слова замінюють синонімами, використовуючи власний словниковий запас або синонімайзер.
  • Поглиблений. Текст переписують, переказуючи своїми словами, часом змінюють стиль, але залишають суть. Він інакше структурований і вже мало схожий на прототип. Використовують декілька джерел.

Головне – виокремити основні слова, які не можна замінити або підібрати синоніми, залишити «сіль». Це фундамент, на якому будується текст. Подальші прийоми у написанні вже залежать від майстерності райтера.

Вимоги до рерайту

  1. Унікальність. Цей показник визначає наявність або відсутність ідентичного контенту в мережі, його вимірюють у відсотках. Прагнуть до 100% унікальності тексту: вона означає, що іншого такого тексту немає, тож пошукові системи його не забанять. Однак існують винятки: професійна термінологія (наприклад, юридична, технічна, медична) краде унікальність, але з цим доведеться змиритися.
  2. Інформативність. Наповнення тексту сенсово-змістовною новизною, цікавою для користувача інформацією.
  3. Читабельність. Незалежно від стилю і навіть наявності ключових слів текст має сприйматися без труднощів. Параметри зручного читання можна перевірити на спеціальних сервісах, її показує й Word.
  4. Користь. Споживач має почерпнути ту інформацію, яка допоможе йому в усуненні проблеми. Грамотний рерайтинг це передбачає.
  5. Грамотність. Неприємно читати тексти, які рясніють помилками. Однак існують професійні сервіси перевірки – їх легко знайти в мережі.

Вимоги до рерайту

Що стосується питання рерайтинг ціна, вона найнижча серед всіх видів текстів.

Де замовити якісний рерайт?

Терміново потрібні унікальні тексти для сайтів, але немає знайомого райтера? Можете замовити послуги рерайту у компанії Fractus. Ми проведемо аналіз, складемо контент-план і технічне завдання (ТЗ), за яким працюватиме фахівець.

Тема буде ретельно опрацьована, з огляду на те, джерело надаєте Ви чи підбираємо ми самі. Тематика – будь-яка. Тексти будуть написані під певний ресурс. Також можна замовити копірайтинг і рерайтинг з ключовими словами або без них, зважаючи на поставлене завдання. Готові тексти вичитує редактор і коректор. Тож віддамо контент, написаний за всіма правилами, і він буде не гіршим, аніж авторські статті.

Де замовити якісний рерайт?
Не гайте часу, звертайтеся! Ви отримаєте унікальні, інформативні, читабельні тексти, які привернуть увагу користувачів.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!