10/10/2022

Перелінкування: як поставити посилання правильно

повернутися до списку статей →

Покращити індексацію сторінок ресурсу та привести більше трафіку, допомогти користувачеві зорієнтуватися на сайті, звернути увагу на цінні з погляду просування сторінки – усе це дозволить зробити перелінкування. Розставлення та розподіл посилань – обов’язкова частина SEO-оптимізації. І звернувшись до компанії Fractus, отримаєте якісну послугу.

Перелінкування: особливості

Слово link в перекладі з англійської означає «посилання». І перелінкування – це система гіперпосилань, що зв’язує сторінки сайту між собою. Такі переходи допомагають швидше знайти потрібний продукт або інформацію.

Переслідує декілька цілей: полегшує навігацію по сайту і спрощує користування, підвищує статичну вагу сторінок та розподіляє його на сайті, підвищує швидкість індексації сторінок, релевантність, залученість, зменшує відсоток відмов.

Перелінкування: особливості

Види перелінкування

  1. За місцем розташування
  • Внутрішнє перелінкування. Розміщення на сторінках ресурсах посилань, що ведуть на його інші сторінки. Є два типи. Це контентне перелінкування. Лінк розміщують у будь-якій частині тексту. Переходи ведуть на сторінки, які допомагають краще ознайомитися з темою. І наскрізне. Його місце – у розділах, які видно на кожній сторінці сайту: меню, бічній панелі, «хлібних крихтах».
  • Зовнішнє перелінкування. На сторінках ресурсу розміщують посилання на інші ресурси. Наявність тематичного анкора (ключового слова) додає переваги сторінці: вона краще сприймається пошуковими системами. Застосовують як куплені посилання, так і використовують метод link building: маса посилань нарощується через розміщення експертної інформації на зовнішніх ресурсах.
  1. За схемою розташування
  • Ієрархічне. Універсальне перелінкування: на головній сторінці проставлені посилання на всі розділи, в розділах – на сторінки з контентом, з них лінки ведуть на головну.
  • Кругове. На сторінках сайту вказані посилання на розділ, який просувають (зазвичай з найбільш висококонкурентними або складними запитами).
  • Зірчасте. На сторінках сайту проставлені посилання одна на одну. Врівноважують вагу сторінок, допомагають у просуванні сторінок, однакових за конкурентністю та запитами.
  1. За способом розміщення
  • Ручне. Посилання проставляють вручну. Завдання трудомістке, тож підходить для необ’ємних ресурсів. Перевага у тому, що коректність розставлення посилань можна проконтролювати.
  • Автоматичне. Проставляють лінки за допомогою спеціалізованих інструментів: скриптів та плагінів.
  1. За наявністю анкора
  • Анкорне. У лінку є текст, який вказує, куди перейде користувач, натиснувши на нього.
  • Безанкорне. На засланні немає пояснення, куди приведе сторінка. Позначається формально: словами «тут», «за посиланням», «більше», «далі» тощо.

Види перелінкування

Правила ефективного перелінкування

  1. Не потрібно допускати переспаму посиланнями, інакше можна потрапити під санкції пошукових систем.
  2. На сторінку, а не з неї, має вести основний відсоток лінків.
  3. Посилання мають бути корисними для користувача, інакше є ризик підвищення відмов.
  4. Слід усунути биті лінки – переходи на відсутні сторінки.
  5. Пов’язувати посиланнями необхідно підхожі за змістом сторінки.

Просування від Fractus

Перелінкування сайту – важлива частина SEO-просування. Замовляйте послугу у Fractus.

Ми залучимо до роботи кращих спеціалістів, які грамотно попрацюють над розставленням та розподілом посилань. Ви отримаєте віддачу: підвищення ваги сторінки, поліпшення видачі її в пошуку та залучення користувачів на сайт. Звертайтеся!

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!