09/01/2020

Як продати залежаний товар?

повернутися до списку статей →

Залежаний товар – це проблема, яка може виникнути у будь-якого продавця, і на це є низка причин. Звичайно, найкраще врахувати їх заздалегідь, щоб уникнути неприємних ситуацій, основними з яких є фінансові негаразди. Але що ж робити тим, хто вже став «щасливим» власником неліквіду? Відповідь очевидна – продати його і якомога швидше. І для цього є багато ефективних способів, які слід розглянути детальніше, щоб обрати для себе найкращий.

Чому з’являється залежаний товар?

Існує чимало причин того, чому товар залежується на полицях магазину або складу. Якщо їх відразу визначити, то таку продукцію можна вчасно продати без збитку для компанії. Серед них слід зазначити:

  • Невигідне місце. Товар просто не потрапляє на очі покупців, чи то полиці магазину або торговий сайт. У цьому разі важливо продемонструвати його у всій красі.
  • Незатребуваність. Це стосується інтернет-торгівлі. Є перелік продукції, яку з тих чи інших причин рідко шукають за допомогою пошукових систем, тому на ній необхідно акцентувати увагу іншим способом.
  • Ціна. Досить часто залежаний товар – це той, який коштує занадто дорого або занадто дешево. І та, й інша ситуація тільки відштовхують клієнтів. Щоб не допускати таких промахів, слід дуже ретельно підходити до ціноутворення.
  • Відсутність інформації. Особливо це стосується онлайн-торгівлі. Нерідко в неліквід перетворюється товар, який не має опису, фото, відгуків або ж вони неповні, неякісні, негативні.

Чому з’являється залежаний товар?

Ефективні способи продажу залежаного товару

Продати залежаний товар можна і потрібно це робити, озброївшись усіма доступними способами. Водночас слід врахувати, що вони можуть відрізнятися залежно від типу торгівлі: онлайн або офлайн. Хоча існують методи, які дієві в обох випадках.

  • Знижки. Варіант, оптимальний завжди. Головне, привернути увагу до вигідної ціни.
  • Розпродаж. Тут також йдеться про зниження вартості, але воно масштабніше і в ньому може бути задіяна велика кількість товарів. Особливо вдалим цей спосіб може стати напередодні свят.
  • Ажіотаж. Залежаний товар можна продати шляхом створення штучного дефіциту. Достатньо вказати, що кількість продукції обмежена, або вона закінчується.
  • Оптимальна розкладка. У цьому разі йдеться про продажі офлайн. Неходовий товар можна легко реалізувати, змінивши його місце розташування. Наприклад, його можна покласти на рівні очей покупців у першому ряду або ж поблизу каси і виходу з магазину. Також дієвим може стати розміщення поблизу дорожчої продукції. Хорошим варіантом є і масова викладка товару. Вона напевно приверне до себе увагу відвідувачів торгового приміщення.
  • Подарунок. Чудове рішення – запропонувати неліквід як подарунок до дорожчого товару. Це не лише допоможе розвантажити склад від продукції, що залежалась, а й підвищить продажі інших позицій.
  • Просування. В онлайн-продажах вкрай важлива гідна презентація продукту. Якщо добре попрацювати над карткою неходового товару (додати якісні зображення, описати переваги), то шанси на його реалізацію істотно зростуть. Ще більшого ефекту можна очікувати від грамотно налаштованої реклами.

Эффективные способы продажи залежавшегося товара

Ти можеш обрати той спосіб продажу неліквіду, який у конкретному випадку найпростіше втілити в життя або випробувати декілька методів, щоб оцінити їхню дію у порівнянні.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!