16/06/2018

Товари для бізнесу з нуля: 5 критеріїв вибору

повернутися до списку статей →

Ти все ще вибираєш відповідний товар для бізнесу з нуля? Не дивно, адже це питання вимагає дуже ретельного підходу, і поспіх тут ні до чого. Ти вже знаєш основні аспекти, які допоможуть тобі сформувати свою стратегію. До того ж слід врахувати і такий критерій, як особливості реалізації товарів та інші нюанси, пов’язані з цим питанням.

Товар для бізнесу з нуля

Актуальність товару

Перш ніж визначитися з категорією, дай відповідь на питання: наскільки актуальна продукція? Чи залишиться вона настільки ж актуальною через рік, десять років? Чи стабільний попит на товар даної групи? Ці аспекти допоможуть планувати стратегію майбутньої діяльності. Новачкам буде непросто встигати за сучасними тенденціями, особливо, з огляду на швидкість їхньої мінливості. Наприклад, для того щоб успішно продати останню модель смартфона, необхідно подбати про те, щоб товар надійшов на ринок, випередивши конкурентів. Це означає, що потрібно розпочати процес просування та закупівлі набагато раніше, ніж побачив гаджети на полицях інших магазинів. Щоб завжди бути в курсі новинок, слід регулярно моніторити тематичну інформацію, стежачи за активністю виробників, що цікавлять. Адже на те, щоб закупити велику партію продукції, знадобиться чимало часу. Як мінімум, це пересилання і тестування пробного зразка, а далі – і самого товару. Крім того, важливо врахувати, з якої країни і яким способом будуть пересилати замовлення.

Основні характеристики продукції

Не варто забувати і про такі особливості товару, як вага, габарити і міцність, особливо, якщо ти хочеш організувати його реалізацію через інтернет. Зайвих складнощів не викликає небитка продукція компактних розмірів і з невеликою вагою. В інших випадках доведеться витратити додаткові сили, час і фінанси, щоб належним чином організувати зберігання і доставку товару. Тобто, якщо ти вирішиш почати свій бізнес, наприклад, з продажу меблів, то тобі, крім того, доведеться серйозно витратитися на оренду складського приміщення значних масштабів, послуги вантажників і відповідний транспорт.

Не менш важливий показником визначення відповідної категорії для продажу товару є його термін придатності. Адже від цього залежить швидкість, з якою його потрібно реалізувати. Наприклад, косметика має досить обмежений термін зберігання, тому необхідно продумати свою бізнес-стратегію таким чином, щоб товар був повністю проданий до його закінчення. Для цього можна задіяти будь-які доступні методи. Найпоширеніший з них – це реклама. Врахуй, що на її просування також будуть потрібні додаткові кошти. Ти можеш звернутися до перевіреного рекламного агентства або піарити продукцію власними силами, головне – ефективність, яка буде відображена у збільшенні продажів.

Термін придатності товару

Зберігання товару

Не варто забувати і про умови зберігання продукції. Наприклад, якщо ти плануєш здійснювати продаж рослин, їх доведеться правильно містити до моменту реалізації: забезпечити відповідну температуру, вологість і вентиляцію. У будь-якому випадку, щоб уникнути проблем в майбутньому, необхідно обов’язково ознайомиться з умовами правильного зберігання продукції, зазначеними виробником, і в точності їх дотримуватися. Інше питання в тому, що одні товари вимагають на це великих фінансових витрат, в той час як інші не потребують особливих умов, а значить, доставляють менше труднощів, в тому числі і матеріальних.

Продаж

Також тобі потрібно вирішити, як саме ти будеш продавати товар: оптом чи вроздріб. Від цього знову-таки залежить і клієнтура, і стратегія, і умови реалізації, і масштаби діяльності. Одна справа зберігати партію товару під реалізацію у роздріб і зовсім інша – енну кількість партій для оптового збуту.

Зверни увагу і на те, чи потребує товар сервісного обслуговування, а також на те, які гарантійні зобов’язання він передбачає. Наприклад, цей аспект обов’язково враховувати при реалізації практично будь-якої техніки. Тут важливо організувати належне технічне обладнання для випадку виконання ремонтних робіт. Як правило, для цього будуть потрібні і допоміжні потужності: організація спеціалізованого відділу і відповідно – додаткові фінансові витрати.

Конкуренція

Конкуренція
Рівень конкуренції – вагомий аспект для вибору конкретної категорії товарів.

Чому? Тому що він є яскравим показником затребуваності продукції і простоти її реалізації. Якщо на ринку багато продавців певного виду товару, значить він ходовий, але водночас його складніше просувати за рахунок великої кількості пропозицій. У цьому разі слід продумати унікальну стратегію і презентацію своєї продукції. Інакше чому серед величезного асортименту торгових точок покупець повинен обрати саме твою? Пропозиція має бути привабливою, тому потрібно підключити всю свою фантазію і винахідливість. Наприклад, оригінальний спосіб представлення продукції, вигідні умови доставки, порівняно невисокі ціни, широкий асортимент товарів, якісний сервіс…

З огляду на всі перераховані вище аспекти, ти точно зможеш визначити ідеальну в твоєму випадку категорію товарів, реалізація яких принесе хороший прибуток і великі перспективи.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!