09/07/2018

Що означає статус товару?

повернутися до списку статей →

Статус товару – це дуже важливий аспект для кожного покупця, тому він має бути на сайті будь-якого продавця. Його інформативність спрямована на спрощення та прискорення замовлення і водночас допомагає клієнту орієнтуватися в оновленні асортименту продукції на складі продавця, а також відображає її наявність. Якими бувають статуси товарів? І що вони мають на увазі? Що насправді може приховувати, здавалося б, цілком очевидний статус?

Статус товару

У наявності

Статус «у наявності» свідчить про те, що товар є на складі і представлений достатньою кількістю, тому може бути негайно відправлений замовнику. Словом, його можна купити/замовити просто зараз.

Під замовлення

Цей статус означає, що товар виготовляють, або він надходить на склад тільки за попереднім замовленням, тому час на здійснення доставки збільшиться.

Закінчується

Якщо на сайті продавця зазначено, що товар «закінчується», то це сигналізує про обмежену кількість зазначеної продукції на складі.

Новинка

Статус «новинка» надають товару, який нещодавно з’явився в асортименті.

Новинка

Refurbished

Під статусом «refurbished» мають на увазі відновлений товар. Це продукція, в якій були виявлені дефекти, але виробник їх самостійно усунув, тому її можна вважати цілком придатною до використання. Такий товар пропонують за зниженою вартістю.

У дорозі

Статус «у дорозі» свідчить про те, що товар перебуває на шляху у магазин або на склад, з якого відбудеться видача або доставка.

Очікується

Якщо товар позначений, як той, що «очікується», то він замовлений і через певний час з’явиться на складі. Порівнюючи зі статусом «у дорозі», цей означає, що продукція вже практично подолала свій маршрут. Залишилося лише вирішити невеликі організаційні моменти щодо її приймання та розміщення, після чого товар негайно відправлять покупцеві.

Немає у наявності

Коли написано, що товару «немає у наявності», то можна говорити про те, що він відсутній на складі, і його надходження найближчим часом не передбачають.

Знятий із виробництва

Статус «знятий із виробництва» належить товару, який більше не випускає виробник. Наприклад, його можуть надати застарілій моделі техніки, яка більше не вийде у продаж. Однак відомі випадки, коли за численними проханнями споживачів, продукт повертають на ринок. На сайті може бути представлений перелік товарів, які слугують альтернативою «знятого із виробництва». Однак за цим статусом у одного продавця не можна з упевненістю говорити про те, що таких товарів більше ніде не можна купити. Навіть, якщо виробник дійсно зняв певний екземпляр із виробництва, він може ще якийсь час у достатній кількості зберігатися на складах дилерів, субдилерів та інших постачальників. Тому, не знайшовши потрібного товару в одному місці, варто пошукати його в інших торгових точках.

Знятий із виробництва

Маніпуляції з присвоєнням статусу товару

Необхідно знати і про те, що досить часто трапляється, коли недобросовісні продавці з тих чи інших причин надають неправдиві дані про представлену на сайті продукцію. Словом, статус товару може не відповідати дійсності. Зокрема, продукцію зі статусами «під замовлення», «у дорозі» і «очікується» пропонують купити з передоплатою. Проте самого товару немає у наявності і не буде. Це просто черговий спосіб виманювання грошей із покупця. Щоб уникнути такої ситуації, необхідно ретельно вивчати інформацію про продавця, знайомитися з відгуками про його діяльності, дізнатися, як довго він працює на ринку. Насторожити мають і занадто низькі ціни, порівнюючи з іншими постачальниками.

Певним способом маніпуляції свідомістю покупців часто стає і статус про те, що товар «закінчується». Тут продавець намагається зіграти на почутті жадібності клієнта (усі вже купили, а мені не дістанеться), на стадному інстинкті (у всіх це вже є, а у мене ще немає) і підштовхнути його до імпульсивного емоційного рішення. Насправді ж товару з таким статусом може бути на складі більш ніж достатньо. А цю хитрість використовують, щоб швидше розпродати його. У таких випадках часто йдеться про неходову продукцію, що залежалась на складі, або про товар, який із яких-небудь суб’єктивних причин був замовлений надмірно великою партією.

Певною мірою оманливим може бути і статус товару «новинка». Адже покупець не може знати напевно, який саме сенс вкладає в це слово продавець. Це стосується продукції, яка щойно випущена виробником, або тієї, яка нещодавно опинилася на складі продавця. Утім, ніщо йому не заважає надати цей статус товару, який роками циркулює на ринку, зокрема і давно представлений в асортименті цієї торгової точки. Щоб не вестися сліпо на такий прийом, слід перевірити рік випуску продукту на офіційному сайті виробника, тільки тоді можна напевно говорити про його новизну.

Статуси товарів
Тепер ти знаєш, що означають різні статуси товарів. Для покупців вони заощадять час, витрачений на підбір відповідної продукції, і дозволять не попастися на хитрощі недобросовісних постачальників. А для продавців – спростять роботу і зведуть до мінімуму проблему з масою питань і скарг покупців з приводу наявності товару і швидкості його доставки.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!