15/10/2018

Як знайти ідеального бізнес-партнера

повернутися до списку статей →

Нерідко трапляється так, що для успішного відкриття і розвитку бізнесу потрібен діловий партнер. Причому іноді неважливо: це бізнес з нуля або вже повноцінний проект. Якими ж якостями має володіти ідеальний бізнес-партнер, і де його шукати?

Бізнес-партнер

Де знайти бізнес-партнера

Для того щоб знайти партнера по бізнесу потрібен деякий час, ти ж хочеш налагодити тривалу співпрацю з дійсно надійною людиною, на яку завжди можна покластися? Де ж вона може бути?

  • Близьке оточення. Це люди, які належать до кола твого спілкування. Водночас вони не обов’язково мають бути твоїми близькими родичами або хорошими друзями. Швидше навпаки, практика показує, що мало кому вдалося налагодити успішний бізнес разом із кращим другом, кумом чи братом… Найчастіше близькі стосунки тільки заважають роботі. Виникають проблеми з контролем, розподілом зобов’язань і фінансами. Як компаньйон підійде людина, яку ти з тих чи інших причин зустрічав на своєму шляху або у вас є спільні знайомі.
  • Інтернет-простір. У мережі є безліч ресурсів, де можна налагодити бізнес-партнерство. Це спеціалізовані сайти для пошуку ділових партнерів, тематичні форуми, блоги і групи у соціальних мережах. Тут можна як знайти бізнес-партнера, так і познайомитися з тими, хто порекомендує потрібну людину.
  • Тематичні заходи. Бізнесмени відвідують різноманітні заходи не лише для просування своєї справи, а й щоб завести корисні знайомства. Де ж може бути потенційний бізнес-партнер? У клубі за інтересами, на тренінгу, конференції, благодійному аукціоні, виставці, презентації та в інших місцях, які так чи інакше пов’язані з вашою сферою діяльності.

Де знайти бізнес-партнера

Ідеальний бізнес-партнер: хто він

Очевидно, що для кожного підприємця ідеальний бізнес-партнер свій. Однак є певні риси, які характерні для надійних і успішних компаньйонів. Кого ж має собою представляти бездоганний партнер по бізнесу? Перш за все, він:

  • Однодумець. Ваші основні погляди, особливо ті, які стосуються роботи, мають збігатися.
  • Ентузіаст. Така людина завжди буде мотивована до руху вперед і мотивуватиме тебе.
  • Толерантний. Не варто налагоджувати партнерські відносини з тією людиною, яка сперечається навіть з приводу дрібниць. Надмірно жорсткі і принципові люди не визнають собі рівних. Тому ти отримаєш не партнера, а повелителя в його особі. Зрозуміло, що у будь-якій ситуації можуть виникнути розбіжності, різниця у тому, як людина себе поведе і наскільки буде готовою вислухати і прийняти інший погляд. Словом, хороші партнери завжди знайдуть компромісне рішення.
  • Терплячий. Часом до справжнього успіху потрібно йти роками, тому краще не ставати на шлях з тими, кому не терпиться швидше опинитися у цілі. Оскільки нерідко вони так само швидко перегорають або у поспіху забувають про якість роботи.
  • Наполегливий. Якщо людина вперто йде до досягнення своєї мети, то вам по дорозі.
  • Працездатний. Лінь здатна зіпсувати навіть найгеніальніший проект. А ось правильне розмежування роботи і відпочинку допоможе втілити в життя будь-який задум.
  • Досвідчений. В ідеалі бізнес-партнер має володіти певними знаннями і досвідом. Ще краще, якщо вони будуть доповнювати твій багаж інформації, це допоможе заповнити всі можливі прогалини у вашій спільній діяльності і знизити відсоток розбіжностей, адже кожен фахівець у своїй галузі.
Ідеальний бізнес-партнер: хто він
Навіть коли тобі пощастило знайти ідеального бізнес-партнера, це ще тільки півсправи. Не менш важливо налагодити міцні і довірливі відносини. Для цього краще відразу ж розподілити обов’язки і відобразити їх у письмовому вигляді. Якщо цей документ і не буде офіційним, у майбутньому він може допомогти уникнути розбіжностей і непорозумінь. До того ж завжди пам’ятайте, що ви не нарізно, а заодно, і у вас усе вийде!

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!