11/07/2018

Вантажоперевезення: способи транспортування товару

повернутися до списку статей →

У процесі міжнародної торгівлі велике значення мають вантажоперевезення, зокрема вибір оптимального способу транспортування товару. Від нього залежить вартість і швидкість доставки, а також цілісність багажу і ризики, які виникають під час пересилання. На цей час міжнародні перевезення вантажів містять автоперевезення, залізничні перевезення, авіаперевезення та морські перевезення.

Вантажоперевезення

Як обрати спосіб транспортування товару?

Кожен спосіб вантажоперевезення має свої особливості. Обирати його слід, загалом, з огляду на те, який товар пересилають. Наприклад, електроніку і фарфор відправляють тільки авіашляхом. Велике значення має і те, наскільки швидко має відбутися доставка (особливо у випадку зі швидкопсувними продуктами або трендовими товарами) і на яку відстань. Ну і, звичайно ж, обирати варто з урахуванням того, яку суму ти або твій партнер готовий віддати за доставку. Однак пам’ятай, що немає абсолютно безпечного способу доставки товару. Тому, якому б виду транспорту ти не віддав перевагу, гарантією може стати лише страхування вантажу.

Автомобільні перевезення

Автоперевезення – це достатньо затребуваний спосіб доставки, але не у тому разі, коли йдеться про великі відстані. Перевага автомобільного транспорту полягає у тому, що можна вільно перевезти товар з однієї точки в іншу, без перевантажень, що водночас знижує ризик його псування. Однак такий спосіб актуальний тільки для невеликих обсягів відправки на порівняно короткі відстані. В іншому разі він виявиться нерентабельним. Крім того, варто враховувати, що автомобільний транспорт вважається найнебезпечнішим. Слід зазначити і те, що всі інші способи доставки передбачають додаткове використання автомобільних перевезень, оскільки ні корабель, ні літак, ні поїзд не привезе твій вантаж прямо на склад.

Автоперевезення

Залізничне транспортування

Залізничні перевезення мають достатню кількість переваг, як-от порівняно невелика вартість послуг, безпека. Крім того, цей спосіб підходить для доставки великих обсягів товару на довгі відстані (у межах континенту). До того ж цей вид транспорту найменш залежний від погодних умов. Водночас очевидно, що не скрізь є залізниця. Окрім цього, залізничні перевезення вимагають порівняно великої кількості часу.

Авіаперевезення

Транспортування вантажу повітряним шляхом – безумовно, найпростіший і найшвидший спосіб доставки товару практично у будь-який куточок світу. Він не вимагає ретельного планування маршруту і є безпечним порівняно з авто і морським транспортом. Однак авіадоставка має один вагомий недолік – найвищу вартість послуги. Тому є сенс вибирати саме її у разі пересилання дорогих, але малогабаритних товарів.

Авіаперевезення

Доставка вантажу морським транспортом

Морські перевезення також не вимагають ретельного продумування маршруту. Такий спосіб підходить для пересилання великого обсягу товарів, які не псуються, і відрізняється порівняно невисокою вартістю. Однак слід враховувати, що відправлення продукції морем потребує найбільше часу. До того ж є певні ризики: природні (шторм) і людські (пірати).

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!