16/07/2018

Товари з Китаю оптом: як замовити і оплатити?

повернутися до списку статей →

Для того щоб замовити товари з Китаю оптом, необхідно знати безліч важливих нюансів. Пам’ятай, що будь-які торгові відносини з китайськими постачальниками вимагають великої обережності. Оскільки вони можуть припускати, як велику вигоду, так і великий ризик втратити гроші і свою репутацію. Тут завжди слід бути напоготові і ніколи не довіряти сліпо навіть найпривабливішим пропозиціям.

Товари з Китаю оптом

Як замовити товар з Китаю оптом

Власне кажучи, купити товари з Китаю для себе не так уже й складно. Але коли йдеться про оптові покупки, справа набуває зовсім іншого змісту. Спочатку варто знайти надійного постачальника. Як? Найпростіше через інтернет. Де? На торгових інтернет-майданчиках, наприклад, Alibaba або ж просто задавши потрібну фразу в пошуковій системі. Однак дивись не лише на першу сторінку результатів, а погортай хоча б до десятої. Нерідко саме наприкінці списку є велика ймовірність знайти хорошого постачальника.

Далі слід уважно вивчити відгуки і подивитися рейтинг продавця на сайті (якщо йдеться про торговий майданчик). Часто небезпека криється під невиправдано низькими цінами. Під ними можуть маскувати погану якість товарів або ж шахрайство. Обов’язково поспілкуйся з постачальником онлайн, хоча б за допомогою онлайн-перекладача. Зверни увагу, наскільки швидко і змістовно він відповідає на твої повідомлення, які пропонує гарантії повернення товару. Не забудь про всяк випадок зберегти листування. І ще один нюанс, якщо постачальник відповідає з різних адрес, швидше за все ти маєш справу з шахраєм.

У комерційних відносинах з китайськими продавцями завжди доречний торг. Усі хочуть, щоб ти замовив товар саме у нього, тому будуть готові йти на поступки, звичайно ж, у межах розумного. Тому що, якщо постачальник беззастережно згоден на все, що ти просиш, варто серйозно задуматися над тим, з ким ти маєш справу. Велика ймовірність того, що це просто шахрай. Пам’ятай, що ніхто (зокрема і китайці) не працюватиме собі у збиток. Водночас слід врахувати, що у Китаї діє негласне правило: чим більше одиниць товару купуєш, тим нижча його вартість. Але для першого разу не варто брати величезну партію, намагаючись отримати найбільшу знижку. По-перше, ти не можеш бути до кінця впевнений у надійності постачальника. А по-друге, ти не можеш передбачити, наскільки успішним буде збут товару.

Також не завадить замовити партію пробних зразків. Найкраще зробити це з різних акаунтів. Таким чином вдасться порівняти якість надісланих начебто різним покупцям зразків.

В ідеалі під час купівлі оптових партій товару необхідно бути присутнім особисто або ж довірити це своєму представникові, який простежить за перебігом операції і перевірить якість товару. Важливо, щоб він розумів, як це зробити і розбирався у всіх нюансах виробу. Не завадить підписати і договір, в якому можна обговорити всі можливі спірні моменти. Водночас важливо, щоб документ складав грамотний фахівець з досвідом саме у цій галузі. Це стане певною гарантією того, що продавець не переплутає розміри, колір, комплектацію або не підкладе ще який-небудь «сюрприз».

Як замовити товар з Китаю оптом

Способи оплати товарів з Китаю

У випадку з оптовими закупівлями оплату можна здійснити безпосередньо постачальнику або через свого представника. Другий варіант більш прийнятний, оскільки посередник заплатить за товар тільки після того як переконається в успішності угоди. Водночас слід враховувати, що найчастіше постачальники працюють за передоплатою на виробництво. Це частина суми, яку треба перевести на їхній рахунок до отримання товару, на витрати. Вони передбачають виготовлення замовленої партії згідно з умовами договору.

Для роздрібного покупця, який замовляє товар у китайському інтернет-магазині, найбезпечнішою вважається платіжна система Alipay (або Paypal), яка переказує кошти, зняті з картки клієнта тільки тоді, коли він отримав товар. Вона одна з найнадійніших, оскільки шахраї намагаються не використовувати її (їхня улюблена система грошового переказу – Western Union). Цей спосіб оплати передбачає можливість повернення грошей клієнту за невиконання умов угоди постачальником.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!