15/07/2019

Податок на посилки 2019: що змінилося?

повернутися до списку статей →

Набули чинності зміни в Податковому кодексі України стосовно оподаткування посилок з-за кордону. Які ж на нас чекають нововведення з огляду на це? Постараємося відповісти на найпопулярніші питання, які можуть виникнути у любителів онлайн-шопінгу в зарубіжних країнах, щоб кожен міг знати, як податок на посилки з-за кордону відобразиться на загальній вартості.

Що змінилося в оподаткуванні зарубіжних посилок?

Якщо загальна цінність посилки перевищує 100 євро, одержувач повинен сплатити 20% ПДВ і 10% мита від її вартості. Ці правила застосовують для товарів, які пересилають міжнародними та експрес-відправленнями в Україну для одного одержувача від одного відправника. Крім того, слід врахувати, що дані норми дійсні щодо фізичних осіб, тоді як юридичні особи, а також фізичні особи-підприємці платять податок, коли вартість товару в одній посилці перевищує 150 євро.

Що змінилося в оподаткуванні зарубіжних посилок?

Чому доведеться платити більше?

Нових правил доведеться дотримуватися з огляду на внесення відповідних змін до Податкового кодексу 23 листопада 2018 року Верховною Радою України. Дане рішення обґрунтоване потребою у додатковому доході для бюджету. Крім того, це ще один спосіб боротьби з сірим імпортом товарів.

Коли починають діяти нові правила?

Податки на поштові відправлення з-за кордону підвищені з 1 липня 2019 року. Тобто наразі оплата за міжнародні посилки відбувається з урахуванням нововведення.

Як будуть визначати розмір податку?

Як уже згадувалося, на розмір податку безпосередньо впливає вартість посилки, яка зі свого боку відображена у фактурній вартості. Вона вказана в товарному чеку. Якщо з яких-небудь причин вартість товару невідома або ж неправдива, на думку співробітників митниці, її визначають на основі ціни на ідентичну продукцію.

Як оплачувати податок на посилки?

Податок на посилку з товарів з-за кордону включений у вартість доставки, яку можна оплатити у оператора поштового зв’язку або експрес-перевізника. До того ж вони самі оформлять декларацію і перерахують податок до бюджету.

Як оплачувати податок на посилки?

Чи діє правило «трьох посилок»?

Раніше також повідомлялося про запровадження норми, яка передбачає безмитні відправки товару з-за кордону тільки, якщо загальна кількість посилок на одного одержувача не перевищує три одиниці на місяць. Але оскільки виникли певні труднощі з контролем над дотриманням такого правила, воно поки не набуло чинності.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!