18/11/2019

Митний брокер: чи варто звертатися за допомогою?

повернутися до списку статей →

Усі, чия діяльність так чи інакше пов’язана з імпортом-експортом товарів, стикаються з питаннями митного оформлення. А вони далеко не завжди легко вирішуються, особливо без наявності певних знань і досвіду. Тут на допомогу може прийти митний брокер.

Хто такий митний брокер?

Митний брокер – це юридична особа (організація), яке відповідає за митне оформлення, тобто стає посередником між учасниками торгівлі та митними органами. Він стає представником компанії, яка його наймає.

Хто такий митний брокер?

Послуги митного брокера досить великі і суттєво залежать від компетенції і укомплектованості провідними фахівцями. Серед них можна виокремити:

  • Консультації. Це рекомендації з усіх питань стосовно митного оформлення, юридичний супровід. Отримавши поради фахівця, можна спробувати зайнятися розмитненням самостійно.
  • Оформлення документів. Митний представник може підготувати всі необхідні документи для проходження через митний пункт.
  • Супровід вантажу. У цьому разі йдеться про супровід під час розмитнення.

Звичайно ж, митний брокер може надавати і повний комплекс послуг, куди увійдуть усі вище зазначені процеси. Крім того, нерідко організації пропонують і додаткові послуги. Серед них можна виокремити експертну оцінку обладнання, врегулювання спірних ситуацій, надання складських приміщень для тимчасового зберігання вантажу.

Як обрати надійного митного брокера?

Під час вибору компанії, яка буде представляти твою організацію у процесі розмитнення, необхідно звернути увагу на цілу низку аспектів, насамперед це:

  • Ліцензія. Її наявність свідчить про легальну «білу» діяльність.
  • Співробітники. Багато що залежить від їхньої професійності, профільної освіти та наявності підтверджуючих сертифікатів.
  • Досвід. Чим довше компанія працює у своїй сфері, тим вищий рівень довіри до неї.
  • Страхування. Її наявність – певна гарантія надійності і спосіб уберегтися від непередбачених ситуацій.
  • Послуги. Чим ширший спектр послуг, які може надати митний брокер, тим зручніше з ним співпрацювати.
  • Відгуки. Позитивні відгуки про діяльність компанії – завжди великий плюс, особливо, якщо вони належать людям, яким можна довіряти.

Як обрати надійного митного брокера?

Чому краще довірити розмитнення митному брокеру?

За умови наявності відповідного досвіду і вільного часу можна самостійно здійснювати митне оформлення вантажів. В іншому разі краще довірити його митному брокеру. У результаті цього можна розраховувати на такі переваги як економія часу. Розмитнення і усе процеси, які з ним пов’язані, займають чимало часу, тому якщо цим займуться митні брокери, справа піде набагато швидше завдяки тому, що фахівці мають досвід у вирішенні таких питань. Крім того, це допоможе уникнути помилок у процесі оформлення, можливих затримок і інших ризиків. Якщо йдеться про офіційного представника, то він несе відповідальність за виконання своєї роботи.

Звертатися за допомогою до митного брокера чи ні – справа суто індивідуальна кожної конкретної компанії. Однак практично завжди відсутність досвіду стає вагомим аргументом на користь послуг представника.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!