14/10/2019

Митні заборони: що неможна ввозити в інші країни

повернутися до списку статей →

Що може бути прекраснішим за захоплюючі подорожі по різних куточках світу? Але можуть виникнути ситуації, які надовго зіпсують враження від поїздки. Однією з таких може стати конфуз через, здавалося б, цілком невинні речі, які спробували ввезти в чужу країну. Слід пам’ятати, що далеко не у всіх державах діють однакові митні заборони, і далеко не завжди їх можна передбачити. Тому перш ніж збирати валізу, необхідно ретельно ознайомитися з переліком предметів, заборонених для ввезення в конкретну країну.

Митні заборони

Країни з найбільш незвичайними митними заборонами

Очевидно, що міжнародні перевезення здійснюють за загальноприйнятими стандартами. Тому існує перелік предметів, які нікуди не можна ввозити. Це стосується, наприклад, зброї, вибухових речовин, наркотиків, отрути. Водночас у кожної країни є свої індивідуальні вимоги, які пов’язані з тими чи іншими обставинами.

  • Швейцарія. Ця країна відома на весь світ найякіснішими і найдорожчими годинниками. Саме тому закон захищає репутацію такої і забороняє ввозити будь-які підробки даного аксесуара.
  • Сінгапур. Тут митниця вважатиме порушенням ввезення жувальної гумки. Винятком може стати лише наявність медичних показань, підтверджених рецептом від лікаря. Не дозволять ввозити також будь-який тютюн та електронні сигарети.
  • Туніс. Сюди не можна ввозити хну, причому в будь-якому вигляді.
  • Кенія. Тут під забороною поліетиленові пакети. Закон спрямований на захист і збереження навколишнього середовища.
  • Нігерія. Закони цієї держави не дозволяють ввозити на територію москітні сітки і газовану воду. Під забороною також виявилися, як не дивно, фруктові соки.
  • Мадагаскар. Сюди не можна привозити туалетну воду та інші парфумовані вироби.
  • США. У цю країну не вдасться провезти лотерейний квиток, навіть якщо він щасливийJ Цікаво, що аж до 2013 у США неможна було ввозити улюблені для дітей з усього світу кіндер-сюрпризи, оскільки закон забороняє присутність нехарчових речовин в кондитерських виробах. Обхідним маневром стало створення яйця з двома секціями: окремо для ласощів і для іграшки. До того ж остання представлена у цілісному форматі і не має дрібних розбірних деталей, наявність яких раніше було однією з причин заборони.
  • Малайзія. Тут заборонені перевезення не лише справжньої зброї, а й іграшкової.
  • Барбадос. Митні заборони цієї країни поширюються на одяг із камуфляжним забарвленням. Такі речі можна носити лише військовим, тому перш ніж туди відправитися, варто ретельно переглянути гардероб.
  • Ямайка. Митниця Ямайки не допустить ввезення кави в будь-якому вигляді на територію країни. Цей напій вважають національним надбанням, тому іноземній продукції тут не місце.

Кава

  • Об’єднані Арабські Емірати. Сюди неможна ввозити вироби ізраїльського походження та інших країн, які бойкотує ОАЕ. Під заборону потрапили також автомобільні шини і будь-які елементи для азартних ігор. Не вдасться перетнути кордон і з будь-якою їжею домашнього приготування.

Митні заборони: наслідки недотримання

Якими б неймовірними з точки зору українця не здавалися митні заборони зарубіжних країн, дотримуватися їх необхідно обов’язково, інакше можна зіткнутися з серйозними проблемами. Крім конфіскації і значних штрафів, порушнику може загрожувати тюремне ув’язнення. Адже, як відомо, незнання законів не звільняє від відповідальності.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!