24/09/2018

Як запакувати товар для пересилання

повернутися до списку статей →

Якість товару і його зовнішній вигляд – завжди найважливіші критерії для покупця. Коли йдеться про шопінг у звичайному магазині, сюрпризів бути не повинно, адже можна на власні очі у них упевнитися. А що ж із купівлями онлайн? Адже у цьому разі клієнти також розраховують на бездоганну якість, яка може постраждати у процесі пересилання, що своєю чергою зіпсує репутацію продавця. Як же правильно запакувати товар, щоб він не пошкодився на шляху до одержувача? Яке пакування надійніше? Які пакувальні матеріали і для яких випадків застосовувати?

Основні види пакунків

Існує два основних види пакунків, кожен із яких можна застосовувати для пересилання товару. Однак необхідно знати про їхні особливості та вибирати конкретний варіант з огляду на тип продукції, яку відправляєш.

  • Пакет. Може бути виготовлений із різних матеріалів, наприклад, поліетилену або паперу. Обидва варіанти бюджетні. Але головне питання у тому, який із них буде виглядати більш презентабельно в очах клієнта. Крім того, варто врахувати, що цей вид пакування не підходить для крихких і дорогих товарів.
  • Коробка. Найпоширеніший варіант для пересилання. За умови правильно підібраного розміру можна без проблем відправити майже все, тому це більш практично і надійно.

Основні види пакунків

Існують і менш поширені варіанти упаковки, як-от: мішок, туба, контейнер, каністра, ящик тощо.

Крім того, пакування товару в окремих випадках може супроводжуватися застосуванням додаткових матеріалів. Це може бути повітряно-бульбашкова плівка, стрейч-плівка або сипучий наповнювач. Зазвичай їх використовують, щоб запобігти пошкодженню вантажу під час транспортування, для надійної фіксації або захисту від розкриття сторонніми особами.

Пакування товару: головні аспекти

Пакування продукції вимагає ґрунтовного підходу і дотримання певних правил:

  • Відповідність розмірів. Розмір упаковки слід зіставляти з габаритами товару.
  • Надійність. Головне призначення будь-якого пакування – доставка товару від продавця до покупця цілим та неушкодженим. Тому вибір відповідного варіанту вимагає суворого дотримання цього аспекту. Насамперед простеж за тим, щоб сам пакунок від початку був новим і не мав пошкоджень.
  • Ідентифікація. Постарайся зробити так, щоб пакунок був оригінальним і демонстрував бренд або виробника. Він має бути впізнаваним, тому не завадить стилізувати його під свій продукт, наприклад, додати написи, наклейки, відповідне забарвлення.
  • Безпека. Під час відправки небезпечних товарів (наприклад, лакофарбових виробів) слід робити відповідні позначки. Крім того, треба подбати про те, щоб рідини були герметично закриті і тільки після цього запаковані у коробку.

Пакування товару: основні аспекти

Як запакувати посилку з крихкими виробами?

Крихкі вироби – це особлива категорія товару, яка вимагає індивідуального підходу під час пакування для пересилання. Оскільки вони легко можуть розбитися або зламатися, необхідно ретельно захищати їх від будь-яких пошкоджень, що трапляються у дорозі. Як же це зробити? Насамперед необхідно підібрати надійний пакунок. Найкраще, щоб він був виготовлений із міцних негнучких матеріалів, наприклад, дерева, пластику або металу. Так він не буде м’ятися, а відповідно і продукція всередині не постраждає. Якщо коробки для пакування картонні, можна використовувати відразу дві та помістити одну в іншу.

Під час пакування крихких товарів не можна забувати і про захисні матеріали. Найчастіше використовують повітряно-бульбашкову плівку. Її бульбашки, наповнені повітрям, запобігають ушкодженню товару під час переміщення і пом’якшують удари. До того ж краще обернути кожен виріб у кілька шарів. Так надійніше.

Як запакувати посилку з крихкими виробами?

Крім того, слід подбати і про ґрунтовну фіксацію товару, щоб під час руху він не бовтався усередині коробки. Водночас знову-таки важливо, щоб пакунок ідеально підходив за розміром до габаритів виробу. Вільне місце варто максимально заповнити наповнювачем: поролоном, синтепоном, пінопластом. Саму коробку також треба заклеїти скотчем.

І насамкінець не слід забувати, що пересилання крихких товарів вимагає спеціальної позначки на пакунку і відповідно коштує дорожче. Це дозволяє співробітникам кур’єрської служби тримати такі відправлення під особливим контролем і ставитися до них дбайливіше ніж до звичайних.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!