22/10/2018

Як правильно організувати супровід вантажів

повернутися до списку статей →

На жаль, у сучасному світі, не дивлячись на невпинний розвиток технологій, безпека залишається як і раніше актуальною. Це стосується і перевезення вантажів, з якими дорогою до пункту призначення може трапитися все, що завгодно. Тому кожен власник повинен вжити всіх можливих заходів, щоб уберегти свій товар на шляху. Зокрема, слід організувати супровід вантажів. Як це правильно зробити, коли і навіщо, поговоримо більш детально.

Навіщо потрібен супровід вантажів

Супровід вантажів – це по суті їхня фізична охорона у дорозі, яку здійснюють спеціально навчені люди – представники відповідного агентства. Водночас перелік його послуг значно ширший, це:

  • Повна підготовка до перевезення вантажів. Сюди можна зарахувати вибір оптимального виду транспорту, його обладнання спостережною апаратурою, ретельне планування маршруту з продумуванням технічних зупинок і точним часом перебування у дорозі, попередню перевірку території.
  • Безпосередня охорона товару в дорозі. Її здійснюють спеціально навчені особи, які зазвичай озброєні і мають із собою засоби для швидкого зв’язку в екстрених ситуаціях (щоб повідомити про інцидент і викликати підмогу).
  • Організація отримання вантажу.

Навіщо потрібен супровід вантажів

Здавалося б, навіщо потрібна охорона вантажів, якщо можна просто покласти товар у машину і отримати його у зазначеному місці? Досвідчені підприємці знають, що причин цього безліч, і здебільшого спрацьовує саме людський фактор, протистояти якому під силу лише професіоналам. На шляху до місця призначення завжди зберігається небезпека крадіжки, вимагання, підстави, учасниками яких часом стають і недобросовісні водії.

Коли супровід вантажів особливо необхідний? У тому разі, якщо йдеться про перевезення цінного товару, а також великих обсягів продукції, загальна вартість якої значна.

Як вибрати компанію з охорони та супроводу вантажів

Охорона і супровід вантажів – заняття більш ніж серйозне, саме тому його варто довіряти тільки професіоналам. Але як же переконатися в тому, що перед тобою саме вони? Для цього слід звернути увагу на низку аспектів:

  • Досвідченість. Безумовно, не слід покладати супровід і охорону свого вантажу на новачків, навіть якщо їхні умови здаються дуже привабливими. Річ у тім, що, не маючи достатнього досвіду в цій галузі, дуже важко прорахувати всі варіанти розвитку подій і знайти правильні рішення, а також до дрібниць продумати всі захисні заходи.
  • Надійність. На жаль, відомі випадки, коли новостворені охоронні компанії безпосередньо брали участь у крадіжці вантажу. Тому очевидно, наскільки цей чинник важливий. Ніколи не завадить перевірити наявність усіх необхідних ліцензій і ознайомитися з відгуками клієнтів, не лише на особистому сайті фірми, але і на незалежних тематичних форумах.
  • Професіоналізм. Може статися і так, що співробітники компанії з охорони та супроводу вантажів своїми непрофесійними діями можуть самі навести злочинців на ціль. Це ще раз доводить необхідність ретельної перевірки документації, зокрема і про рівень підготовки персоналу. Крім того, завжди слід бути обізнаним у всіх діях співробітників охоронної компанії і під час особистої зустрічі ставити всі запитання, які хвилюють, стосовно супроводу вантажів.
  • Вартість послуг. Очевидно, що ціна буде змінюватись залежно від спектру послуг, а також кількості задіяного персоналу і наявності супроводжуючого транспорту. У будь-якому разі слід промоніторити прайси аналогічних фірм і порівняти зазначені суми. Насторожити мають занадто низькі ціни, які часто свідчать про такий же рівень сервісу.
Як вибрати компанію з охорони та супроводу вантажів
Навіть після того, як ти знайшов ідеальну компанію з охорони та супроводу вантажів і уточнив усі деталі співпраці, необхідно скласти і підписати договір з ретельним описом обов’язків сторін. Це стане певною гарантією ваших відносин і вбереже від непорозумінь.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!