20/08/2018

Як обрати склад для зберігання товарів

повернутися до списку статей →

Зберігання товарів передбачає наявність відповідного приміщення, придатного саме для такої мети. Оренда складу або його придбання – рішення самого підприємця. Проте найчастіше віддають перевагу саме першому варіанту, оскільки другий вимагає дуже великих фінансових видатків. Крім того, нерідко буває, що зберігання товару великими партіями відбувається сезонно, тому немає необхідності витрачатися на таку вартісну покупку. У будь-якому разі слід знати, як правильно обрати склад для зберігання товарів.

Оренда складу

Головний орієнтир під час вибору відповідного приміщення – це товар. Причому враховувати варто всі його особливості: різновид, обсяг, умови зберігання. Від цього безпосередньо залежать усі інші критерії.

Складські приміщення та їхні технічні характеристики

Під час вибору складу слід звернути увагу на його площу (зокрема і на висоту стель). Для того щоб не переплачувати за оренду і легше підтримувати чистоту, вона має максимально відповідати обсягу продукції. Якщо у планах зберігання великогабаритних товарів, варто простежити за тим, щоб вхід і двері були достатніх розмірів.

Важливим аспектом є і наявність технічного обладнання. Це всілякі полиці, стелажі, а також спеціальне устаткування. Велике значення мають (особливо для зберігання продуктів харчування) і кліматичні показники (температура і вологість повітря), а також можливість їхнього регулювання. Слід звернути увагу на рівень освітлення (природного і штучного) та наявність опалювальної системи.

Місцезнаходження складу

Місцезнаходження складу неможна недооцінювати. Від нього багато у чому залежить зручність експлуатації і додаткові витрати на логістику. Найкраще, коли приміщення для зберігання товару розміщене у місці широкої транспортної розв’язки і поруч із головним офісом компанії. У деяких випадках офіс може розташовуватися прямо на складі (якщо він не стане об’єктом для ділових переговорів або відвідування клієнтів). Наприклад, у випадку з інтернет-магазинами.

Крім того, необхідно, щоб біля складу був хороший під’їзд з якісним покриттям і автостоянка.

Безпека

Безпека в усіх її розуміннях, безумовно, вагомий фактор для визначення оптимального складу для зберігання товару. Важливо, щоб приміщення було захищене від грабіжників: надійні двері, вікна, замки, сигналізація, охорона. Крім того, слід простежити за тим, чи прийняті повною мірою протипожежні заходи.

Окрема розмова – це дотримання санітарних норм. Склад повинен мати капітальний ремонт. Не допускається наявність грибка, цвілі, а також різних шкідників: комах, гризунів тощо.

Складські приміщення
Чим кращі складські приміщення пропонують, тим вища їхня вартість або вартість їхньої оренди, тому у будь-якому разі слід орієнтуватися насамперед на свої фінансові можливості. Крім того, варто врахувати, що утримання складу часто вимагає додаткових витрат, зокрема на оплату комунальних послуг.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!