14/11/2019

Автоперевезення вантажів та їхні особливості

повернутися до списку статей →

Вантажоперевезення завжди вимагають зваженого і серйозного підходу, особливо коли йдеться про підбір оптимального типу засобів пересування. У багатьох випадках вибір відбувається на користь автомобільного транспорту, і на це є низка вагомих причин. Яких саме, і які ще особливості мають автоперевезення вантажів необхідно знати кожному, чия діяльність пов’язана з доставкою товару.

Автоперевезення вантажів

Автоперевезення вантажів: переваги і недоліки

Автомобільні вантажоперевезення мають багато переваг, порівнюючи з іншими видами транспорту (водним, повітряним, залізничним), які роблять їх затребуваним засобом доставки товару. Серед головних переваг слід зазначити:

  • Мобільність. Автоперевезення дозволяють спланувати індивідуальний маршрут з урахуванням вимог замовника. А за необхідності його можна скорегувати навіть у процесі доставки.
  • Вигоду. Перевезення вантажів автомобільним транспортом коштує дешевше ніж, наприклад, повітряним. Крім того, не доведеться платити додатково за транспорт, який підвезе товар просто на склад.
  • Доступність. Автомобільний транспорт готовий до вантажоперевезень у будь-який час доби і в будь-який день тижня. В цьому разі немає такого суворого графіка, як у літаків, кораблів і поїздів.
  • Простоту. Порівняно легко завантажити багаж у відповідний транспортний засіб.
  • Оперативність. Автоперевезення відбуваються досить швидко. До того ж не потрібно багато часу на їхню організацію.

Якщо говорити про недоліки вантажоперевезень автомобільним транспортом, то насамперед варто сказати про деякі обмеження. Вони пов’язані з неможливістю або нерентабельністю доставки певних видів вантажу, наприклад, негабаритного або дуже важкого. Також важливо зазначити, що автомобілі не завжди підходять для повноцінної міжнародної відправки, особливо це стосується відстані між материками. У такому разі автотранспорт може слугувати лише додатковим засобом у цілому ланцюжку задіяного транспорту. Варто врахувати і те, що цей тип засобів пересування є одним з найбільш аварійно небезпечних. Єдине, що може стати певною гарантією збереження вантажу – це страхування.

Головні нюанси підготовки до автоперевезень вантажів

Успішність автомобільних вантажоперевезень суттєво залежить від відповідної підготовки. Сюди слід зарахувати розробку оптимального маршруту, який на відміну від інших транспортних засобів, може мати безліч варіантів. Тому тут важливо врахувати не лише відстань, а й стан доріг, погодні умови, пункти пропуску, допустиму швидкість на окремих ділянках, можливі пробки. Також слід продумати планові зупинки, особливо, якщо має бути тривала поїздка.

Головні нюанси підготовки до автоперевезень вантажів
Обов’язково необхідно підібрати і відповідний автомобіль з потрібною вантажопідйомністю. Водночас найважливішим аспектом стане вантаж і його головні особливості, такі як вага, габарити, тип товару. Від цього залежить і правильне навантаження, і упаковка продукції.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!