12/09/2019

Авіаперевезення вантажів: розкіш чи необхідність?

повернутися до списку статей →

Вантажоперевезення завжди залишалися і залишаються важливою складовою торговельної діяльності. Водночас є безліч супроводжуючих чинників, які необхідно брати до уваги під час здійснення доставки товару. Одним із таких є вибір типу транспортного засобу. Він може бути повітряним, морським, залізничним або сухопутним. Причому кожен із них має свої переваги й недоліки. У цьому разі ми поговоримо саме про доставку товару повітряним транспортом, який стає усе популярнішим. У яких випадках авіаперевезення вантажів виправдані, а коли в них немає необхідності? На це питання і на багато інших ти знайдеш відповіді у цій статті.

Авіаперевезення вантажів

Авіаперевезення вантажів та їхні переваги

Порівнюючи з іншими типами доставки вантажів, авіаперевезення з’явилися відносно недавно. Проте з кожним роком їх використовує все більша кількість людей і цьому сприяє чимало очевидних переваг. Що ж до них належить?

  • Швидкість. Безумовно, на цей час не існує транспорту, який здатний доставити вантаж швидше ніж літак. Для того щоб переслати товар із будь-якої точки планети знадобиться не більше двох тижнів, тоді як для будь-якого іншого виду транспорту цей час збільшується як мінімум удвічі-втричі.
  • Безпека. Повітряний транспорт вважають найбезпечнішим з усіх. За статистикою з ним відбувається найменша кількість аварій, що значно скорочує вірогідність втрати вантажу. Крім того, охоронні системи авіашляхів значно кращі за всіх інших, тому вони мінімізують ймовірність крадіжки вмісту.
  • Надійність. Це означає, що авіаперевезення забезпечують мінімальний вплив на багаж, ураховуючи вплив температури, вологи, а також можливість механічних пошкоджень, зокрема і під час навантаження-розвантаження. Зважаючи на це, літаком набагато надійніше перевозити й небезпечні вантажі.
  • Простота. Міжнародні авіаперевезення вантажів мінімізують проблеми митного контролю, які неминучі під час транспортування іншими способами. Він відбувається лише двічі, а не кожного разу під час перетину кордону окремої країни.
  • Точність. Вантажні авіаперевезення – найпунктуальніші: доставка відбудеться в конкретне місце і конкретний час, звичайно ж, якщо погода буде сприятливою.
  • Доступність. Перевезти вантаж літаком можна навіть у найвіддаленішу точку світу, в яку інші транспортні засоби просто не зможуть дістатися через відсутність нормальних доріг і водних з’єднань.
  • Універсальність. Авіаперевезення – слушний варіант практично для будь-якого типу вантажу, навіть проблемного (наприклад, швидкопсувні продукти, тварини).

Недоліки авіаперевезень вантажів

Незважаючи на те, що авіаперевезення вантажів мають значну кількість переваг, не позбавлені вони і певних недоліків. Насамперед це вартість доставки. Вона найвища з усіх можливих варіантів і не завжди виправдовує себе. Наприклад, у випадку з недорогими товарами. До того ж необхідно враховувати, що для авіаперевезень необхідний аеропорт, а він може бути, наприклад, тільки один на всю країну. У такому разі в потрібне місце вантаж доведеться пересилати ще якимось транспортом.

Недоліки авіаперевезень вантажів

Слід зазначити і те, що авіадоставка безпосередньо залежить від погодних умов. Наприклад, сильні снігопади або проливні дощі можуть стати причиною перенесення часу вильоту на невизначений термін, внаслідок чого доставка буде затримана або її доведеться скасувати.

Що вигідно перевозити літаком?

З огляду на всі переваги і недоліки авіаперевезень, очевидно, що не завжди вони виправдовують себе. Але є низка певних варіантів, коли це дійсно вигідно. Зокрема, йдеться про доставку таких товарів як-от:

  • Високомаржинальні. Це та продукція, від кожної одиниці якої передбачений суттєвий прибуток (понад 30% від вартості). Головне, щоб він повністю перекривав витрати на пересилку.
  • Трендові. Це товари, які саме на цей час знаходяться на піку популярності і мають масовий попит серед покупців, наприклад, останні моделі ґаджетів.
  • Сезонні. У тому разі, якщо час підганяє (товар не замовлений і не переправлений заздалегідь), а необхідної продукції на складі немає, варто скористатися авідоставкою. В іншому разі сезон закінчиться раніше, ніж товар зможе надійти у продаж.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!