18/11/2021

Копіпаст: специфіка контенту

повернутися до списку статей →

Існує декілька способів наповнити сайт текстами: написати авторські тексти, вдатися до копірайту або рерайту. Або використовувати копіпаст – фактично чужий текст. За що є шанси потрапити в немилість пошукових систем.

Але щоб сайт потрапив в ТОП видачі, варто замовити унікальні тексти від компанії Fractus у межах SEO-просування.

Копіпаст: визначення

Термін складається з двох слів, що походять від команд copy і paste, інакше «копіювати-вставити». Копіпаст – це спосіб створення тексту шляхом копіювання фрагментів із декількох джерел або перенесення незмінного цільного тексту. Існує навіть віддієслівна форма слова: скопіпастити – «скопіювати» або «вкрасти». Під терміном мають на увазі не тільки плагіат, а й навіть звичайну цитату.

Копіпаст: визначення

Види контенту

Копіпаст сайту поділяють на три види:

  • Чорний. У тексті немає жодних згадок про джерело інформації та посилань на нього.
  • Сірий. Посилання є, але воно або неактивне, або це згадування про ресурс, яке важко знайти в масиві тексту.
  • Білий. До скопійованого фрагмента додано відкрите посилання на першоджерело.

Перевірка на унікальність

Щоб бути у цілком впевненим, що створений або замовлений текст унікальний, для перевірки використовують спеціалізовані сервіси або програми. Це Текст.ру, Advego Plagiatus, eTXT, Content-watch.ru тощо. Вони допоможуть визначити ступінь унікальності (й покажуть його у відсотках), видадуть посилання на ресурси, де зустрічаються неунікальні фрагменти.

Ще один хороший спосіб знайти плагіат – вставити потрібну цитату в рядок пошуку Google. У списку видачі поцуплений текст буде на першому місці, а неунікальні частини виділені жирним шрифтом.

Звідки походить явище

На зорі появи сайтів багато їхніх власників не були стурбовані написанням унікального контенту. Що таке копіпаст вони знали не з чуток, оскільки самі його створювали, просто копіюючи тексти з інших сайтів (та й сьогодні таке можна зустріти, хоч і рідше), розміщували у себе на сайті та отримували дохід.

Однак віднедавна пошукові системи стали вести війну проти таких клонів: сьогодні чинник унікальності – один з ключових під час ранжирування. Тож якщо пошуковик виявить сайт із неунікальним контентом або таким, що порушує авторські права, відправить його під фільтри: закине на задвірки видачі або забанить.

Як захиститися від плагіату

Стовідсоткового захисту від крадіжки контенту, на жаль, не існує. Однак все ж дещо можна зробити. Щоб тексти не могли використовувати плагіатори, необхідно поставити захист від копіювання. Якщо ж йдеться про відео або графічні зображення, слід проставити водяні знаки.

Як захиститися від плагіату

Використання копіпасту на своїх каналах

Коли доводиться використовувати копіпаст на декількох ресурсах компанії, наприклад, на основному сайті, прайс-агрегаторах, сторінці в соцмережах, є певна процедура. Спочатку слід розмістити текст на основному сайті: пошуковики його проіндексують і сайт потрапить у видачу. І вже потім можна додавати на інші канали, однак у видачу їм не потрапити. А якщо використані чужі фрагменти, слід поставити посилання на джерела.

Тексти від Fractus

Потребуєте текстів для своїх ресурсів? Замовляйте їх у Fractus.

Наші фахівці напишуть текстовий контент персонально під Ваш ресурс та продукт. Насамперед це унікальні тексти, які не створять ризиків потрапляння сайту під фільтри пошукових систем. І обов’язково перевірять їх на наявність помилок та відповідність вимогам SEO-просування. Тож Вас ніхто не зможе звинуватити у використанні чужого контенту.

Звертайтесь! Ми завжди готові допомогти.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!