19/01/2023

Дизайн сайту-каталогу: у чому суть

повернутися до списку статей →

Інтернет-магазин та сайт-каталог часом викликають плутанину: синоніми це чи ні? Але вони відрізняються. Сайт-каталог – така собі віртуальна вітрина, мета якої – привернути увагу до продукції. Його прототип – паперовий каталог. На відміну від інтернет-магазину у ньому немає кошика, зазвичай не показана вартість. Потрібен у разі, якщо перелік товарів займає кілька десятків або сотень сторінок. Купівлю здійснюють за допомогою телефону або e-mail. Оформлення вебвітрини – яскраве, воно привертає увагу та продає. Замовити дизайн сайту-каталогу можете у компанії Fractus.

Дизайн сайту-каталогу – специфіка

Сама продукція підштовхне до вибору дизайну віртуального каталогу. Вона суттєво визначає не тільки стиль, а й контент. Але існує список обов’язкових елементів та принципів.

Дизайн сайту-каталогу – специфіка

  1. Фірмовий стиль. Має обов’язково бути присутнім: так замовник зрозуміє, у кого купує. Містить характерні для бренду кольору, шрифти, деталі, неодмінно – логотип.
  2. Зрозуміла структура, простота користування. Оскільки каталог може налічувати сотні сторінок, важлива систематизація. Варто ретельно опрацювати категорії та підкатегорії, щоб користувач легко знайшов потрібний товар. Меню, що випадає має бути як на долоні. Оптимальний принцип групування: схожі позиції комбінують. Як саме будуть розташовуватися категорії, не принципово, зручність – насамперед. Важлива продумана глибина вкладеності – в ідеалі не більше трьох кліків для пошуку необхідного.
  3. Якісні фотографії. Саме такі продають товари. Причому фото повинні не просто привабити й зацікавити, а викликати бажання купити. Дизайн сайту-каталогу, навіть надміру простий, завдяки професійному фотоконтенту виглядає дорого.
  4. Приваблива графіка. Така вміє зацікавити клієнта, підштовхне до покупки. Однак використовувати слід без фанатизму.
  5. Мінімалізм у картках товарів. Споживач має отримати тільки потрібну інформацію: фото, основні характеристики, опис. Якщо замовити дизайн сайту-каталогу, чого очікувати в результаті? Ідеальна віртуальна вітрина – яскрава, що продає, адаптивна, що запам’ятовується. А не схожа на інші каталоги тільки підвищить продажі.

Для кого підходить вебкаталог

За допомогою такого інструменту презентують і продають товари широкого споживання, ексклюзивну продукцію. Але взяти його на озброєння можуть усілякі сфери: турагентства, дизайн-студії, рієлторські агентства, друкарні, ресторани, вебстудії, event-компанії, ювелірні магазини. Словом усе ті, у кого є великі списки товарів і портфоліо послуг, яким затісно в інтернет-магазині.

Для кого підходить вебкаталог

Хто допоможе з дизайном інтернет-каталогу?

Потрібен дизайн сайту-каталогу Черкаси? Компанія Fractus фахово допоможе у вирішенні цього завдання. Як ми працюємо? Спочатку фахівці обговорять із Вами завдання, спільно створять ТЗ, розроблять декілька макетів. Той, який припаде Вам до душі, стане прототипом – над ним буде зосереджена подальша робота дизайнера.

У підсумку отримаєте не тільки інформативний ресурс, який привертає увагу та продає, а й зручний в управлінні для адміністратора (до речі, нарівні з дизайном пропонуємо послуги з розробки сайтів).

Як і для будь-якого іншого сайту, розробимо унікальний дизайн або стандартний, як забажаєте. У разі, коли тільки починаєте працювати над фірмовим стилем або його зовсім немає, допоможемо і з цим завданням. Необхідно створити дизайн сайту-каталогу в Україні? Можете сміливо звертатися до нас. Замовляйте вже зараз, випереджайте своїх конкурентів!

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!