28/11/2022

Цифрова реклама та місця її перебування

повернутися до списку статей →

Що може бути органічніше в цифровому світі для розкрутки бізнесу, ніж цифрова реклама? Вона потрапляє точно в ціль, підвищує охоплення цільової аудиторії як онлайн, так і офлайн, а головне – її ефективність легко відстежити. Використовують її з однаковим успіхом в сегментах і b2b, і b2c.

Звернувшись до компанії Fractus, Ви можете замовити цифрову рекламу: ми підберемо той носій, який підійде ідеально Вашому бізнесу.

Цифрова реклама: суть у кількох словах

Що ж являє собою цей вид реклами? На думку відразу спадає просування в інтернеті. Однак це поняття набагато ширше. Так, багато в чому такий вид реклами легко сплутати й з традиційною, і з онлайн-рекламою. Але все просто: онлайн-реклама є частиною цифрової. Реклама в цифрі – сфера діяльності digital-маркетингу, тоді як просування в інтернеті належить до компетенції вебмаркетингу.

В такому разі залучена «цифра». Причому використовують не тільки смартфони, ноутбуки та планшети, а й цифрові борди, вітрини, сіті-лайти тощо. Словом, використовують цифрові канали комунікації, причому навіть ті, які поза мережею інтернет. Які ж саме?

Цифрова реклама: суть у кількох словах

Канали комунікації

Інтернет

Найвідоміший і найрозповсюдженіший вид цифрового просування. До нього належить:

  • Пошукова оптимізація (SEO). Суть – у просуванні продукції через пошукові системи.
  • Контекстна реклама. Показана залежно від пошукових запитів та інтересів користувачів.
  • Банерна або медійна реклама. Розміщення блоків на тематичних майданчиках – сайтах чи форумах.
  • SMM. Просування здійснюється через соціальні платформи та призначене для тих, хто не шукає цілеспрямовано товар чи послугу;
  • Email marketing (поштові розсилання). Здійснюється пряма комунікація між брендом і потенційним покупцем через поштові розсилання;
  • Відеореклама. Показ рекламних роликів на різних відеомайданчиках, найчастіше до цього залучений YouTube;
  • Вірусний маркетинг. Креативний і настільки цікавий контент, що користувачі його поширюють зі швидкістю лісової пожежі. Це тексти, відео, меми, колажі – все що завгодно.

Цифрова зовнішня реклама (DOOH)

Її легко сплутати з традиційною рекламою. Однак цей вид розміщений на цифрових носіях – використана технологія цифрової вивіски. Це «розумні» майданчики: вони не тільки транслюють рекламне повідомлення, а й дозволяють відстежити, скільки людей пішли повз нього і як довго кожен дивився рекламу.

Цифрова внутрішня реклама

Ті ж інтерактивні електронні майданчики, тільки всередині приміщень. Якщо потрібно впливати максимально точно на певну ЦА, дана цифрова реклама це дозволить.

Канали комунікації

Як вибрати майданчик

Від чого залежить вибір каналу комунікації? Як у випадку з будь-якою рекламою – від товару і ЦА. Необхідно познайомити молодих людей з продукцією? Використовують соцмережі або мобільні додатки. Потрібно детально розповісти про товар? Краще залучити відеорекламу. Стоїть завдання зачепити? Яскравий динамічний банер – ось що потрібно.

Вигода замовлення у Fractus

Щоб замовити цифрову рекламу, досить звернутися до нас. Що ж ми пропонуємо клієнтам?

  • По-перше, успішну стратегію, розроблену під замовника. Будуть враховані особливості продукції та цільової аудиторії.
  • По-друге, роботу над завданням згуртованої команди: для кожного етапу потрібен вузькопрофільний фахівець, і вони у нас є. Так само як обладнання та програми.
  • По-третє, повноцінну розробку. Доки не узгодимо і не затвердимо кожен етап, робота не буде вважатися завершеною.
  • Звертайтеся! Ми знаємо, який канал реклами Вам потрібен для досягнення найефективнішого результату.

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!