07/07/2022

Бінарний маркетинг: фінансова піраміда чи ні?

повернутися до списку статей →

Хто не мріє отримувати пасивний дохід, вклавши гроші лише разово? І такі шанси існують. Саме компанії, які застосовують бінарний маркетинг, є джерелами цих можливостей. Схема насправді робоча та легальна.

Можете замовити послуги бінарного маркетингу у компанії Fractus і спробувати його на практиці.

Бінарний маркетинг: особливості

Основою мережевого бізнесу є мережевий маркетинг. У ньому продукт реалізують через мережу продавців – агентів зі збуту. Крім цього, продавці залучають нових клієнтів.

Бінарний маркетинг – це різновид мережевого маркетингу (MLM – Multilevel marketing), і система базується на принципі подвоєння.

Бінарний маркетинг: особливості

Як працює схема

Дистриб’ютор (інакше кажучи, реферал – учасник партнерської програми) вибудовує мережу, що складається з двох гілок. Він приводить двох партнерів, обов’язком яких є купівля товару на певну суму (зазвичай одноразова) та приведення по двоє партнерів. Одна гілка належить людині, яка привела двох інших, і є особистою, друга – спільна з вищим спонсором.

Реферал контролює створену команду: для отримання прибутку обидві гілки мають виконати план продажів – закрити цикл. Якщо цикл на гілці не закритий, виплат із неї не буде.

Більше учасників від дистриб’ютора – більший його дохід. Однак чітко прописано, які відсотки він отримає від особистих продажів та від групових (від рівнів унизу) – глибина системи регламентована.

Запросити можна понад двох членів команди. У такому разі відбудеться перелив – вони займуть місце не під рефералом, а найнижчі вільні клітинки.

Цей вид маркетингу у своїй діяльності використовують інвестиційні проєкти, а також компанії, що пропонують цифрові послуги, інфопродукти, товари (здебільшого косметику, БАДи, товари для дому тощо).

Відмінність від фінансової піраміди

Компанії, що працюють за бінарним маркетинг-планом, продають та просувають реальний товар або послуги. Продукту немає або він не має цінності? Це фінансова піраміда. В її основі – грошові вкладення та залучення все нових платоспроможних учасників, з яких вищі члени піраміди і отримують прибуток.

Бінарна система маркетингу: переваги

  1. Не витратна. Потрібно одноразово здійснити купівлю (сума посильна).
  2. Перший дохід після виконання плану: двоє приведених рефералів, які здійснюють купівлю на вказану суму та приводять ще по двоє рефералів, які роблять те ж саме.
  3. У структурі бінару тільки дві гілки, які нескладно контролювати.
  4. Більша кількість учасників – більший товарообіг та більше відсотків від вкладень.
  5. Стрімкий динамічний розвиток структури.

Бінарна система маркетингу: переваги

Підводні камені

У бінарному маркетингу існують й недоліки, як і в будь-якому виді маркетингу:

  • система приваблює легкими грошима, тож у ній багато ледарів, які бажають розбагатіти коштом інших;
  • існують обмеження за глибиною виплат (інакше система завалиться): регламентовано кількість сходинок донизу, з яких реферал може отримувати дохід;
  • розбалансування гілок. В одній гілці завжди є спонсор, який активно залучає нових учасників та вибудовує нові зв’язки, друга ж гілка пасивно чекає доходу. Це призводить до перекосу.

Якщо замовляти послугу, то у Fractus

Бажаєте просувати продукцію шляхом використання бінарного маркетингу? Вам до компанії Fractus.

Завдяки знанням та досвіду наших фахівців Ви отримаєте продуману стратегію на основі аналізу Вашої діяльності, а також бінарний маркетинг-план. І далі зможете втілювати схему в життя. Доходи від продажів, здійснених за бінарною схемою будуть відчутні. Звертайтеся! Будемо співпрацювати!

Приєднуйся та обирай тисячі товарів для опту (гурту) і дропшипінгу від українських постачальників, розширюй свій бізнес, здійснюй завантаження товарів у свій інтернет-магазин!